photo5238038498571833427y

Марина Цирин

Студентка

Інше

大家好!

Моє ім'я - Марина Цирин, я студентка четвертого курсу Факультету східних мов Київського університету імені Бориса Грінченка. Моя освітня пригода розпочалася у Київській гімназії східних мов №1, де я здобула свої перші знання та відкрила перед собою шлях мовознавства.

У першому класі я розпочала вивчати китайську мову, але не сильно нею цікавилась, та й не приділяла їй багато часу, по-справжньому здобула інтерес під час мого першого візиту до літнього табору у Китаї, коли мені було 12 років. Спілкування з китайськими викладачами та студентами вкотре відкрило переді мною багатогранний світ китайської культури. На той момент, моє володіння китайською мовою було дуже обмеженим, але завдяки їхній неймовірній терпимості і допомозі мені вдалося крок за кроком покращити мої лінгвістичні навички. Китай мене вразив своєю архітектурною розкішшю, старовинними храмами, які знаходяться прямо в серці мегаполісу, з неймовірною природою та численними цікавими туристичними пам'ятками.

З поверненням до України, я почала інтенсивно вивчати китайську мову, і, з часом, вирішила вступити до університету в Китаї, моя друга поїздка на літній табір у 2019 році стала визначальною у прийнятті цього рішення. Тоді я ще мало знала про можливість отримання стипендій та грантів для навчання в Китаї. Один із моїх вчителів розповів мені про можливість подати заявку на стипендію китайського уряду через Міністерство освіти України.

Я негайно розпочала підготовку до іспиту HSK та щоденно стежила за новинами на веб-сайті Міністерства освіти, щоб не пропустити жодних оновлень щодо набору стипендіатів на вересень 2020 року. У грудні 2019 року Міністерство опублікувало інформацію про стипендію китайського уряду, і я, прочитавши цю статтю, зрозуміла, що залишилося менше місяця для підготовки та подачі документів. Процес виявився вельми  складним та напруженим, але завдяки підтримці моїх батьків, які допомагали мені збирати всі необхідні документи, ми зуміли подолати всі труднощі. Почався довгий період очікування, який був сповнений хвилюваннями та надією. Пізніше, я отримала дзвінок від представника Міністерства освіти з чудовою новиною: я пройшла відбір в Україні, і залишалося лише очікувати відповіді від китайської сторони.

Аж у червні 2020 року я отримала листи від чотирьох університетів у Шанхаї, взяла участь у кількох інтерв'ю і, у кінці літа, отримала повідомлення про зарахування до Шанхайського університету, що засновано у 1922 році, та визнано одним із найстаріших та найпрестижніших навчальних закладів в Китаї, який славиться своєю історією. Я ну дуууже обожнюю Шанхай, мріяла про нього з 12 років, за останні десятиліття місто стрімко розвивалося та перетворилося в одне з найбільших і найбільш розвинутих мегаполісів у світі. Шанхай також славиться своєю культурною спадщиною, включаючи архітектурні пам'ятки, і музеї, де представлені історія, мистецтво та культура Китаю.

Тому, хочу сказати, що нема нічого неможливого! Мрійте, мрії збуваються.

Powered by SobiPro
  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура