DSC00086-1
Контактна інформація

Inst. sk.believeth

Коцюба Олександра Олександрівна

Фахівець з організації діловодства

Інше

За час навчання у Київському університеті імені Бориса Грінченка Коцюба О. О. продемонструвала гарні здібності до вивчення іноземних мов, зокрема на високому рівні володіє китайською та англійською мовами. Свої знання підтверджує не лише відмінними балами, а й перемогами на творчих конкурсах: є призеркою І Всеукраїнського конкурсу художніх перекладів з китайської мови (ІІІ місце) 2020 року та ІІ Всеукраїнського конкурсу українсько-китайських художніх перекладів (І місце) 2021 року, лауреатка Всеукраїнського конкурсу «Китай моїми очима». Має опублікований переклад оповідання у збірці перекладів “Китайська поезія та проза”, виданій Посольством Китайської Народної Республіки в Україні спільно з Українською асоціацією викладачів китайської мови. 

У 2021 році за високі досягнення в опануванні китайської мови нагороджена Премією Надзвичайного та Повноважного посла КНР в Україні.

За останній рік має кілька публікацій у наукових та міжнародних журналах, зокрема у Міжнародному журналі «Ukrainian Journal of Sinology Studies» та в Науковому віснику Міжнародного гуманітарного університету (Серія: «Філологія»). У 2022-2023 роках стала активним учасником наукових форумів та конференцій, взяла участь в І Всеукраїнському форумі молодих сходознавців, VII Всеукраїнській дистанційній науково-методичній конференції з міжнародною участю «Питання Сходознавства в Україні», Всеукраїнській науково-практичній онлайн-конференції «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації» відвідала низку міжнародних парламентських уроків від Освітнього центру Верховної Ради України. 

З жовтня 2022 року Коцюба Олександра доєдналася до команди Факультету східних мов на посаді фахівця з організації діловодства. Протягом 2022-2023 навчального року займалася розробкою, організацією та проведенням загальноосвітніх курсів для вчителів та учнів 10-11 класів під назвами «Знайомство з Китаєм 1.0» та «Знайомство з Японією 1.0», що діяли на базі кафедри китайської мови і перекладу, кафедри японської мови і перекладу та кафедри східної культури і літератури Факультету східних мов КУБГ та відбувалися в рамках соціального проєкту  «З Києвом і для Києва».

Powered by SobiPro
  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура