АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ В ШАНХАЇ

Студентки ІV курсу Факультету східних мов, освітньої програми «Мова і література (китайська)» - Борболюк Наталія та Авраменко Ольга, взимку 2024 року розпочали мовне стажування за програмою академічної мобільності в Шанхайському університеті (上海大学) 
Ось декілька цікавих фактів про місто Шанхай
✅Найбільше місто Китаю: Шанхай є найбільшим містом Китаю за населенням, де проживає понад 24 мільйони людей.
✅Швидкісні потяги: у Шанхаї знаходиться найшвидший комерційний потяг у світі – маглев, який може досягати швидкості до 431 км/год.
✅Інновації в архітектурі: Шанхай відомий своєю сучасною архітектурою, включаючи Шанхайську вежу, яка є другою за висотою спорудою в світі.
✅外滩 або ж Бунд: Знаменита набережна Шанхаю, відома своєю історичною архітектурою колоніальної епохи і є популярним туристичним місцем.
✅Шанхайський діалект: Місцеві жителі часто говорять на шанхайському діалекті, який є одним з діалектів китайської мови і суттєво відрізняється від 普通话.
✅Фінансовий центр: 浦东新区Пудун, фінансовий район Шанхаю, є домом для Шанхайської фондової біржі та багатьох міжнародних корпорацій.
 
Важливо сказати, що мовне стажування сприяє підвищенню якості освіти через практичне занурення студентів у мовне та культурне середовище Китаю. Такі програми надають рівні можливості студентам для отримання міжнародного досвіду незалежно від їхнього соціально-економічного статусу. Своєю чергою, участь у міжнародному культурному фестивалі сприяє зміцненню партнерських відносин між Україною та Китаєм, а також розширенню культурних обмінів на глобальному рівні.
 

SDG 17 minSDG 10 minSDG 04 min

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура