МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ЕСЕ ДЛЯ МОЛОДІ 2024

443714056 407855378755793 7668553742213746698 n

МІЖНАРОДНИЙ КОНКУРС ЕСЕ ДЛЯ МОЛОДІ 2024
 
У рамках проєкту з просування освіти для сталого розвитку (ESD) Фонд миру Ґой організовує Міжнародний конкурс есе для молоді 2024.
 
Цей щорічний конкурс есе організований з метою залучення енергії, уяви та ініціативи молоді світу у просуванні культури миру та сталого розвитку. Він також надихає суспільство навчити молодих людей думати про те, як кожен з нас може сам змінити світ.
  • Про конкурс:
Тема: «Мій досвід подолання конфлікту»
Конфлікти виникають з різних причин, у тому числі через розбіжності в поглядах і цінностях. Чи був у вас досвід подолання конфлікту? Що ви винесли з цього досвіду? Як ви хочете застосувати те, чого навчилися, у майбутньому для себе та суспільства?
  • Як подати заявку:

Заявки подаються онлайн. Щоб надіслати есе онлайн, необхідно перейти на сторінку онлайн-реєстрації (https://goipeace-essaycontest.org/) та виконати всі необхідні кроки.

Вчителі та керівники можуть подати збірку есе від свого класу або групи, створивши «обліковий запис для учасника від школи/організації» на сторінці онлайн-реєстрації.
 НЕ надсилати роботи поштою чи електроною поштою.
 Від однієї особи приймається лише ОДНА заявка.
 Ми НЕ зможемо підтвердити отримання есе.
  • Хто може податися:
Есе може подавати будь-хто віком до 25 років (станом на 15 червня 2024 року) в одній з наступних вікових категорій:
а) діти (віком до 14 років)
б) молодь (віком 15 - 25 років)
  • Терміни подачі заявок:
Заявки приймаються до 15 червня 2024 року (23:59 за місцевим часом).
  • Вимоги до есе:

А) Обсяг есе не повинен перевищувати 700 слів англійською або французькою мовою або 1600 символів японською мовою. Есе має бути надруковане. У файлі вкажіть також ваше ім'я, електронну адресу та назву есе у верхній частині першої сторінки.

* Ваше ім'я, адреса електронної пошти та назва есе не враховуються в обсяг слів есе.
Б) Особливих правил щодо форматування (стиль шрифту, розмір, міжрядковий інтервал тощо) немає. Однак, есе має бути подане у форматі MS Word (DOC/DOCX) або PDF.
В) Есе має бути оригінальним і неопублікованим.
Г) Роботи, що містять плагіат або контент, створений генеративним ШІ (наприклад, ChatGPT), будуть відхилені.
Ґ) Есе має бути написане однією особою. Есе у співавторстві не приймаються.
Д) Надсилаючи своє есе, ви даєте дозвіл організаторам на його публікацію в будь-якому носії. Право власності на есе залишається за учасником.
  • Нагороди:

    Нагороди вручатимуть в дитячій та молодіжній категоріях відповідно:

    1-е місце: Сертифікат, приз у розмірі 100 000 єн (приблизно 660 доларів США станом на лютий 2024 року) та подарунок - 1 учасник
    2-а премія: Сертифікат, приз у розмірі 50 000 єн (приблизно 330 доларів США станом на лютий 2024 року) та подарунок - 3 учасники
    3 місце: Сертифікат та подарунок - 5 учасників
    Почесна згадка: Сертифікат та подарунок - 25 учасників
    * Переможці, які посядуть 1-3 місця, будуть запрошені на зустріч переможців, яка відбудеться в режимі онлайн.
    * Додаткові нагороди (нагорода за кращу школу, заохочувальна нагорода для школи) також будуть вручені.
    * Всі переможці будуть оголошені 31 жовтня 2024 року (за японським часом) на офіційному веб-сайті. Сертифікати та подарунки будуть надіслані переможцям у січні 2025 року.
Організатори:
Goi Peace Foundation
Затверджено Міністерством освіти, культури, спорту, науки і технологій, Національною комісією Японії у справах ЮНЕСКО, Японською федерацією приватних середніх і старших шкіл, Токійською міською радою освіти, NHK, Nikkei Inc.,
За підтримки Seiko Group Corporation, Plus Inc.
 

Міжнародний конкурс есе для молоді 2024, організований Фондом миру Ґой, є важливим заходом, що сприяє досягненню декількох Цілей сталого розвитку. Основною метою конкурсу є залучення молоді до активного обговорення питань миру та сталого розвитку через написання есе на тему «Мій досвід подолання конфлікту». Цей конкурс не лише розвиває у молодих людей навички критичного мислення та письма, але й стимулює їх до роздумів про особистий внесок у мирне співіснування та сталий розвиток.

Конкурс є інклюзивним і відкритим для молодих людей до 25 років з усього світу, що підкреслює його важливість у зменшенні нерівності та забезпеченні рівного доступу до освітніх можливостей. Організатори заходу, серед яких Міністерство освіти, культури, спорту, науки і технологій Японії, Національна комісія Японії у справах ЮНЕСКО та інші, демонструють значну підтримку та залучення до ініціативи.

Загалом, конкурс сприяє вихованню молодого покоління, яке здатне активно долучатися до вирішення глобальних проблем, просувати мир та справедливість, а також зміцнювати партнерства задля сталого розвитку.SDG 04 min

SDG 17 minSDG 16 minSDG 10 minSDG 05 min

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура