IV Форум Україна-Японія

IV Форум Україна-Японія «Особливе глобальне партнерство. Україна і Японія в контексті російської війни» успішно відбувся!

Факультет східних мов постійно працює над самовдосконаленням. Участь у таких заходах надає змову укласти не лише попередні домовленості щодо патнерства, а й  почути та обговорити думки аналітиків, дипломатів та науковців з Японії та України щодо питань, пов’язаних з безпековим середовищем, у якому функціонують обидві наші країни, а також щодо двосторонніх відносин у контексті війни Росії в Україні.

 

Дискусійні панелі були присвячені таким питанням:

  • (Не)засвоєні уроки. Як оцінюють в Україні, ЄС і Японії нинішню ситуацію з війною Росії
  • Справжня сила гарантій безпеки. Завдяки яким механізмам безпеки Україна та Японія могли б відчувати себе в безпеці?
  • Від особливого до дійсно особливого. Як оновити українсько-японське партнерство відповідно до нового стану відносин?

Останнім часом ми багато наголошуємо на тісних взаєминах України та Японії. Це втілюється і у відкритості ЗВО Японії для наших студентів. Крім того, ми активно працюємо над дослідженнями у галузі безпекового середовища, розбудови українсько-японського мосту.

Наведемо кілька ключових цитат:

«Національна безпека в Європі не може бути відокремлена від національної безпеки в Східній Азії та за межами Азійсько-Тихоокеанського регіону… Тож я твердо переконаний, що національна безпека має бути першим питанням, яке Україна та Японія повинні вирішити разом», - сказав пан Посол Кунінорі Мацуда.

«Незважаючи на те, що у світі, на жаль, проблем додається, Японія настільки чітко стоїть на своїй позиції, що про жодну "втому від України", про яку дехто пише і говорить, і від того, що відбувається у Європі, не йдеться. Ніякої "втоми" в Токіо немає, немає жодного зменшення уваги…», - розповів пан Посол Сергій Корсунський.

 «Дуже важлива роль Японії у реалізації Формулу миру Президента України. Зокрема, вагома позиція щодо першого пункту, який стосується ядерної безпеки. Японія чітко виступає проти того, що країна-агресор шантажує увесь світ або використанням ядерної зброї, або захопивши найбільшу у Європі Запорізьку АЕС»,- Ігор Жовква, Заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Володимира Зеленського.

SDG 17 min

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура