Урок каліграфії на кафедрі китайської мови і перекладу

photo1700818323

Каліграфія - 书法 - невіддільна частина китайської культури. Це не просто уміння писати ієрогліфи - це мистецтво, яке розкриває особливості китайського світосприйняття, літератури, історії, філософії. Щобільше, станом на зараз - поширений різновид терапевтичної психологічної практики.
23 листопада Максимець Вікторією Олександрівною - Заступницею з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи, старшою викладачкою кафедри китайської мови і перекладу, за сприяння Чі Шаотін - нашої надзвичайно талановитої випускниці відбувся онлайн урок з каліграфії для студентів та викладачів Факультету східних мов. Ми отримали чимало позитивних вражень, а для того, хто тримав пензля в руках вперше - це виявилося ще й неабияким викликом, бо мистецтво потребує не лише тонкого відчуття естетики, а й витримки, зосередженості, координації кожного свого руху.
Зокрема, викладачі й представники адміністрації Факультету змогли зібратися в аудиторії та позайматися каліграфією разом, що надзвичайно підняло настрій усім та допомогло кожному як відпочити після виснажливих занять, так і віднайти натхнення напередодні їх початку, в товариській атмосфері.
Ми щиро сподіваємося, що такий захід був не востаннє й пані Чі Шаотін ще неодноразово долучатиметься до лінгвокультурних та мистецьких ініціатив нашого Факультету! Дякуємо Вам за цікавий урок!

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура