Зустріч з Юрієм Андруховичем «Оригінал vs Переклад»

Зустріч з Юрієм Андруховичем «Оригінал vs Переклад»✒️📄

 

📆5 квітня 2023 року до Київського університету імені Бориса Грінченка завітав відомий український письменник та перекладач сучасності – Юрій Андрухович!

 

👩‍🎓🎓Студенти та працівники Факультету східних мов Університету долучилися до зустрічі-інтерв’ю🎤, де говорили про:

- творчу лабораторію перекладача🧪

- кар’єрний шлях письменника📈

- унікальні історії його життєвого досвіду📚🌳

- перспективи та популярність українського за кордоном🌍

 

Ю. Андрухович є автором перекладів з англійської (зокрема, він є автором 5-го українського перекладу шекспірівського «Гамлета» і «Ромео та Джульєтти», а також перекладів з польської та німецької мов. Твори самого автора перекладені польською, англійською, німецькою, французькою, угорською, фінською, шведською, іспанською, чеською, словацькою, хорватською, сербською мовами й мовою есперанто.


🎇Учасники мали змогу особисто зустрітися з улюбленим письменником, отримати автограф у власних книгах, поставити запитання, поділитися враженнями та прослухати вірші й уривок з «Ромео та Джульєтти» у виконанні самого Юрія Андруховича! У рамках зустрічі всі присутні долучилися до благодійного збору "Андрухович. для ЗСУ" від Благодійного фонду сприяння розвитку освіти імені Б. Грінченка!

Дякуємо Факультету романо-германської філології й кафедрі романської філології та порівняльно-типологічного мовознавства за чудову організацію та теплу дружню атмосферу!

Andr02.jpgAndr01.JPG

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура