ІІІ Форум “Україна-Японія: Відповідальне партнерство. Україна та Японія в контексті війни Росії

Представники адміністрації Факультету східних мов Київського університету імені Бориса Грінченка разом із студентами освітньої програми “Мова і література (японська)” мали змогу відвідати ІІІ Форум “Україна-Японія: Відповідальне партнерство. Україна та Японія в контексті війни Росії”, що проходив у Києві 28 лютого 2023 року. Це вже третій форум, організований та проведений Центром “Нова Європа” за сприяння Посольства Японії в Україні.

Під час заходу аналітики та науковці з Японії та України обговорили питання, пов’язані з безпековим середовищем, у якому функціонують обидві країни, а також двосторонні відносини в контексті російської війни в Україні. Велика увага приділялася очікуванням України від головування Японії в G7, з цієї нагоди серед спікерів Форуму висловилися Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда та Посол України в Японії Сергій Корсунський.

 

«Україні потрібні нові горизонти, і це — Азія, — вважає Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Кунінорі Мацуда. — Ми цілком розуміємо і вітаємо прагнення України приєднатися до ЄС. Але водночас світ набагато більше, ніж Європа. І Україні варто скористатися можливостями, які лежать за межами Європи, в Азії та інших регіонах світу. Європа дуже важлива, але Азія теж важлива для України».

334430791_1375792569874460_7972606849523141514_n.jpg

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура