Святкування Всесвітнього дня науки

10 листопада офіційно святкується Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, заснований у 2001 році під час Генеральної конференції ЮНЕСКО. Її основні положення стосувалися зобов’язань, ухвалених у Будапешті в 1999 році, під час проведення спільної Всесвітньої конференції ЮНЕСКО та Всесвітньої ради з науки. Він покликаний нагадати людству, що всі наукові досягнення здійснюються насамперед задля розвитку кожної сфери нашого життя, а також задля позитивного глобального прогресу. Усі науково-технічні досягнення необхідно використовувати лише в інтересах миру, для спокійного та захищеного майбутнього людської цивілізації. Крім того, в цей день вчені з кожної країни нагадують про важливість популяризації науки, як міцної бази на якій формуються найголовніші механізми розвитку нашого світу.

За ініціативи заступника декана факультету з наукової роботи Ілони Василівни СИТНИК із нагоди святкування Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку записано та опубліковано відеолекцію, що дасть змогу студентам Факультету східних мов в будь-який час в зручних умовах на гаджеті долучитися до святкування і переглянути відеолекцію «Особливості сучасних сходознавчих досліджень». З відеолекції Ви дізнаєтеся визначення понять «наукове дослідження» і «сходознавчі дослідження», почуєте про основні інформаційно-комунікаційні технології та ознайомитеся з їхнім застосування в процесі сходознавчих наукових дослідженнях.  

 

Тривалість відеолекції - 20 хвилин
00:00 Початок
00:56 Поняття «сходознавчі дослідження»
01:57 Поняття «наукове дослідження», «об’єкт», «предмет»
04:21 Поняття «інформаційно-комунікаційні технології»
05:33 Платформа 爱学术
07:01 Науково-дослідницька платформа CNKI
08:43 Мобільний додаток CNKI 手机知网
11:36 Академічна система транскрибування українською мовою китайських слів та власних назв
12:20 Китайський сервіс 有道翻译
13:07 Доповнення OnlineCorrector
14:04 Науковий портал ResearchGate
15:05 Можливості Цифрового кампусу КУБГ
17:25 Автоматичне оформлення джерел по ВАК України

 

У цей День ми приєднуємося до науковців усього світу й бажаємо всім нам натхнення та наснаги, високої продуктивності, впевненості, наполегливості, визнання й подальших професійних успіхів на благо науки!
З Днем науки!

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура