НОВІ ГОРИЗОНТИ СПІВПРАЦІ З ЯПОНІЄЮ!

image 907 квітня 2022 року у форматі відеокоференції за участі представників Посольства України в Японії, представників японських ЗМІ відбулася зустріч між представниками академічних спільнот Київського університету імені Бориса Грінченка та Університету Тойо (м. Токіо), одного з найдавніших університетів Японії.

Участь від Київського університету імені Бориса Грінченка у зустрічі взяли ректор професор ОГНЕВ’ЮК Віктор Олександрович, проректори, директори інститутів і декани факультетів, представники кафедри східних мов і перекладу; з японської сторони – ректор Університету Тойо професор Етцуко ЯГУЧІ, проректори і професори Університету Тойо. У ході перемовин сторони висловили впевненість, що сьогоднішня зустріч стане початком довготривалих, дружніх і плідних відносин між Університетами, а також сприятиме культурній та освітній співпраці між дружніми народами України та Японії.

Ректор Київського університету імені Бориса Грінченка відзначив, що у ці дні Україні, як ніколи, потрібна допомога всіх закордонних друзів і міжнародних партнерів. Огнев’юк В.О. подякував за те, що японський народ у ці важкі дні збройної агресії Російської Федерації проти України стоїть пліч-о-пліч із нами. Та допомога й підтримка, яку надає Японія, має для громадян України надважливе значення! Також Віктор Олександрович розповів представникам Університету Тойо і представникам японських ЗМІ про особисту участь грінченківців у війні проти окупантів.

У ході відеозустрічі було досягнуто домовленості про підписання угоди щодо співпраці між університетами та започаткування обміну студентами. Також було погоджено, що угоду з Університетом Тойо від імені Київського університету імені Бориса Грінченка буде підписано в Токіо Надзвичайним та Повноважним Послом України в Японії паном Сергієм Корсунським, що свідчить про безпрецедентний рівень важливості співпраці двох Університетів.

КРАЩІ СТУДЕНТИ-ГРІНЧЕНКІВЦІ СТАЖУВАТИМУТЬСЯ В ЯПОНІЇ

Між Київський університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Тойо (м. Токіо, Японія) у ході зустрічі, яка пройшла 07 квітня 2022 року, досягнуто домовленості про започаткування обміну студентами. За пропозицією від японської сторони перші студенти-грінченківці зможуть поїхати на стажування до Японії вже протягом квітня 2022 року! При цьому японська сторона покриватиме всі видатки, пов’язані зі стажуванням студентів-грінченківців у Японії. Взяти участь у стажуванні зможуть студенти-японознавці Інституту філології, студенти Факультету міжнародних відносин та права, а також Факультету інформаційних технологій та управління.

Ректор Університету Тойо професор Ягучі наголосила, що зі свого боку очолюваний нею Університет зробить усе можливе, аби надати українським студентам найкращі знання та від усього серця піклуватиметься про них під час академічної мобільності в Японії! Пані Ягучі також висловила впевненість, що здобуті грінченківцями знання допоможуть розбудувати сильну та процвітаючу Україну. Від імені Київського університету імені Бориса Грінченка ректор Віктор Олександрович Огнев’юк подякував японській стороні за можливість кращим студентам Університету проходити стажування в одному з найдавніших університетів Японії, який знаний своїми традиціями та історією, а також наголосив, що ця можливість є справжнім символом дружби України та Японії!

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура