УКРАЇНСЬКО-КИТАЙСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ ВИСОКОГО РІВНЯ «ІДЕЇ СІ ЦЗІНЬПІНА ПРО ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ»

       Університет Грінченка стає відомим публічним майданчиком для проголошення та обговорення нових важливих стратегій, в тому числі й глобальних. Підтвердження цього – українсько-китайський форум високого рівня «Ідеї Сі Цзіньпіна про державне управління», який відбувся в Університеті Грінченка 8 червня 2021 року.

       Організаторами заходу стали Посольство Китайської Народної Республіки в Україні, Інститут стратегічних досліджень та прогнозів «Янус», відділ пропаганди КПК провінції Ганьсу, Київський університет імені Бориса Грінченка та Ланьчжоунський університет мистецтв та науки.

       У відкритті заходу взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Фань Сяньчжун, Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов, ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, державний секретар Кабінету Міністрів України, урядовці, представники громадськості та науковці.

       «Очевидні яскраві успіхи Китаю, в тому числі й міжнародні ініціативи. Частка Китаю у світовій економіці становить 17%, і ми – друга економіка світу. Тож дослідження, яким шляхом надалі піде наша країна – для всіх важливе», - зазначив у вітальній промові Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні Фань Сяньчжун. Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні сказав також, що Китай сьогодні – найбільший торговельний партнер України і українсько-китайські відносини мають широкі перспективи.

       Вітальний лист від Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля виголосив Міністр Кабінету Міністрів  України Олег Немчінов та зазначив, що Китай – один зі світових лідерів і його досвід дуже важливий для вивчення в Україні.

       У вітальному виступі до учасників Форуму ректор Університету Грінченка Віктор Огнев’юк зазначив, що: «Це не випадково, що такий високоповажний форум відбувається саме в нашому університеті, адже Університет Грінченка – визнаний центр китаєзнавства. Китайську мову в нас опановують понад 300 студентів, а на ринок щороку виходять висококваліфіковані викладачі та перекладачі. Також ми єдиний навчальний заклад в Україні, де готують вчителів китайської мови. У нас  діє клас Конфуція і сьогодні ми відкриваємо нові аудиторії, облаштовані за підтримки Посольства Китайської Народної Республіки в Україні. Цей Форум відкриває нові обрії співпраці та примножує духовні цінності двох народів». Він зазначив також, що за підтримки китайської сторони Університет Грінченка видає "Український журнал синологічних студій", де мають змогу опублікувати свої роботи автори з усього світу і це дуже важлива ініціатива для іміджу університету та налагодження міжнародної співпраці.

       У рамках форуму відбувся також телеміст, у якому взяли участь керівники провінції Ганьсу (м. Ланьчжоу, КНР), які розповіли про економічну та соціальну ситуацію в регіоні та наголосили на важливості співпраці.

1234567

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура