ВІДКРИТТЯ АУДИТОРІЙ КЛАСУ КОНФУЦІЯ

       8 червня 2021 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулися урочисті заходи з нагоди відкриття аудиторій Класу Конфуція Університету Грінченка.

       Участь в урочистих заходах з нагоди відкриття взяв ректор Київського університету імені Бориса Грінченка Віктор Огнев’юк, Надзвичайний, Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Фань Сяньчжун, радник-посланник Посольства КНР в Україні пан У Лянвен, радник Посольства КНР в Україні пан Ван Дацзюн, директор Інституту Конфуція пан Сунь Кевень, студенти Інституту філології.

       У вітальному слові з нагоди відкриття ректор Віктор Олександрович Огнев’юк зазначив, що Університет Грінченка є визнаним центром китаєзнавства в Україні. Китайську мову у Київському університеті імені Бориса Грінченка опановує понад 300 студентів, що робить Університет одним із найбільших центрів популяризації китайської мови в Україні. Щороку з стін нашого Університету виходять десятки молодих та перспективних викладачів, перекладачів з китайської мови.

       З нагоди відкриття нових аудиторій Класу Конфуція Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні пан Фань Сяньчжун підкреслив, що Університет Грінченка має один з найвищих рівнів викладання китайської мови в Україні – свідченням цього є той факт, що студенти Університету щороку отримують стипендію Посла КНР, виграють гранти на стажування в Китаї. Пан Фань Сяньжун зазначив, що Університет є одним із небагатьох, який має магістратуру з китайської філології та є єдиним закладом вищої освіти в Україні, який присвоює кваліфікацію вчителя китайської мови.

       Надзвичайний та Повноважний Посол України зазначив, що наразі Китай є найбільшим торговельним партнером України, а співпраця між Україною та Китаєм динамічно розвивається. А вивчення китайської мови створити золотий міст для дружби та співпраці двох країн.

       Від імені Посольства КНР в Україні пан Фань Сяньчжун наголосив, що Посольство і надалі буде підтримувати Київський університет імені Бориса Грінченка та допомагатиме у покращенні умов для вивчення китайської мови в Університеті.

123456

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура