Фестиваль науки - 2021: Онлайн-лекція доцента кафедри східних мов та перекладу Андрія Букрієнка «Японський дадаїзм як літературний напрям»

       17 травня 2021 року в рамках Фестивалю науки відбувся науковий захід, зорганізований кафедрою східних мов та перекладу, - онлайн-лекція доцента кафедри східних мов та перекладу кандидата філологічних наук Андрія Букрієнка "Японський дадаїзм як літературний напрям".
       Захід відвідали студенти-японісти І-ІІІ та V курсів, які повсякчас виказують неабияку зацікавленість японською літературою, зокрема модерніськими течіями. Під час лекції присутні дізналися про витоки дадаїзму як течії не тільки в літературі, а й в мистецтві ще на теренах Європи на початку ХХ ст., познайомилися із засновником напряму Трістаном Тцара та його віршами. Також цікаво було дізнатися, як дадаїзм з’явився в Японії, чим японський дадаїзм відрізняється від європейського, познайомитися з найвідомішими представниками напряму та їхньою творчістю, а також з подивом зауважили, як дадаїзм природно накладається на японський буддизм та сполучається з дзен-буддизмом.  Також спробували виявити, чим дадаїзм відрізняється від таких напрямів, як футуризм та постмодернізм. Цікаво учасникам заходу й було прочитати японською твори поетів-дадаїстів, перекласти їх українською. Лекція пройшла невимушено, в товариській атмосфері, де кожен учасник міг висловити власну думку та поділитися враженням.   

123456

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура