УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ ТРАДИЦІЙНОГО КИТАЙСЬКОГО НОВОГО РОКУ

     20 грудня 2019 року у Київському університеті імені Бориса Грінченка відбулися урочисті заходи з нагоди Традиційного Китайського Нового Року – Свята весни! Київський університет імені Бориса Грінченка вже втретє поспіль відчиняє двері для своїх гостей та друзів з Китайської Народної Республіки. Організаторами заходу виступили – Відділ освіти і культури Посольства Китайської Народної Республіки в Україні, Київський університет імені Бориса Грінченка та Союз китайських студентів в Україні.

     Цього року в урочистих заходах взяли понад 500 представників Інститутів Конфуція, китайських студентів з різних міст України, а також викладачі китайської мови провідних закладів вищої освіти України. Відкривали святкову програму  ректор Київського університету імені Бориса Грінченка –Віктор Олександрович Огнев’юк й Надзвичайний та Повноважний Посол Китайської Народної Республіки в Україні пан Ду Вей. 

     Відкриваючи урочисті заходи ректор Київського університету імені Бориса ГрінченкаВіктор Олександрович Огнев’юкнаголосив на тому, що Університет Грінченка активно бере участь у китайській ініціативі «Один пояс – один шлях», в Університеті відкрито Клас Конфуція та Центр китаєзнавчих досліджень, у 2019 році на базі Університету Грінченка відбувся вже ІІ Всеукраїнський науково-методичний семінар викладачів китайської мови, а студенти Університету активно беруть участь у програмах академічної мобільності на базі провідних закладів вищої освіти Китайської Народної Республіки.

     Виступаючи перед присутніми Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні пан Ду Вей привітав усіх присутніх з Новим роком, а також закликав студентів бути старанними до навчання та вимогливими до себе. Його Високоповажність пан Ду Вей наголосив на тому, що той факт, що і відкриття першого в Україні Центру китаєзнавчих досліджень, проведення Всеукраїнського науково-методичного семінару викладачів китайської мови, а також проведення урочистих заходів подібного рівня відбуваються саме в Університеті Грінченка не є невипадковим – адже саме Київський університет імені Бориса Грінченка є одним із найбільших центрів популяризації китайської мови в Україні!

1234910111213567814151617181920

 

 

 

 

 

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура