Відкрита лекція науковців Національного інституту соціального розвитку Китайської академії соціальних наук

 

    23 квітня 2018 року з офіційним візитом до Київського Університету імені Бориса Грінченка приїздила делегація науковців Національного інституту соціального розвитку Китайської академії соціальних наук (м.Пекін, Китай).

    У ході зустрічі викладачі та студенти нашого інституту мали змогу прослухали лекції про соціальні аспекти та особливості розвитку суспільства Китаю.

    Директор інституту Чжен Йі поділився з учасниками зібрання своєю доповіддю «Розширення середнього класу та його значимість для Китаю», яка видалася змістовною, цікавою та викликала бурхливе обговорення. Так, студенти східної філології першого курсу запитували пана директора, що ж на його думку повинна робити держава, для стимулювання розвитку середнього класу в Україні? Заступник директора Фен Ксіянг ознайомила з різноплановими заходами у сфері управління громадами в умовах китайського міста. Доцент Інституту Ю Шаосян презентував досвід запровадження у КНР системи страхування довготривалого догляду, а доцент Ма Фен ознайомив слухачів з особливостями національного управління Китаю в новій епосі. До обговорення долучалися колеги з історико-філософського факультету. 

   В загальному зустріч пройшла у дружній атмосфері, - делегатам з Китаю Ректором університету були презентовані бурштинові картини, натомість Директор інституту Чжен Йі у знак співдружності подарував Університету порцелянову тарілку з гербом Національного інституту соціального розвитку Китайської академії соціальних наук. Соціальні питання ж, підняті китайськими колегами становлять велику актуальність і для українців також. Після зустрічі можна сподіватися на подальшу активну співпрацю на розбудову стосунків обміну науковим досвідом між нашими закладами.

 1234567891011121314151617

 

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура