Столичний університет Грінченка та Університет Акіта (Японія): Нове партнерство

photo 5474229358748097482 yЗ радістю повідомляємо про важливу подію для нашого Факультету та Університету! Завдяки безпосередньому сприянню та допомозі Посольства України в Японії, зокрема Надзвичайного та Повноважного Посла України в Японії — Сергія Корсунського та секретаря Посольства  Інни Ільїної, адміністрації Факультету східних мов, ми раді оголосити, що відсьогодні Київський столичний університет імені Бориса Грінченка має нового університет-партнера – Університет Акіта (Японія).

Офіційна церемонія підписання угоди

28 червня 2024 року відбулася офіційна церемонія підписання Угоди про академічну співпрацю та Меморандуму про взаєморозуміння та обмін студентами між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Акіта (Японія). Церемонія проходила у форматі відеоконференції.

Київський столичний університет імені Бориса Грінченка під час церемонії представляли:

  • В. о. Ректора Олександр ТУРУНЦЕВ
  • Голова Вченої ради, проректор з наукової роботи Наталія ВІННІКОВА
  • Декан Факультету східних мов Іван СЕМЕНІСТ
  • Заступник декана з наукової роботи Факультету східних мов Костянтин КОМІСАРОВ
  • Завідувач кафедри японської мови і перекладу Андрій БУКРІЄНКО
  • Науковий співробітник НДЛ інтернаціоналізації вищої освіти Ірина МАНЬКОВСЬКА

Від Університету Акіта участь у церемонії взяли:

  • Президент Університету Акіта Йошіхіро МІНАМІЯ
  • Проректор, директор відділу міжнародної співпраці Такеші ГОТО
  • Декан Факультету освіти та гуманітарних наук Юнічі ОХАШІ
  • Доцент Факультету освіти та гуманітарних наук Роман ПАСКА

Важливість співпраці

Під час церемонії підписання в.о. Ректора Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Олександр Турунцев наголосив, що в історії відносин між Університетом Грінченка та Університетом Акіта відкривається важлива сторінка – офіційне започаткування дружніх відносин між університетами. Він підкреслив, що сьогоднішня зустріч має велике значення не лише для університетів, але й для розвитку українсько-японських відносин, оскільки освіта є тим фундаментом, довкола якого будуються відносини в інших сферах.

«Щороку до Київського столичного університету імені Бориса Грінченка вступають десятки молодих людей, які за покликом серця обирають японську мову та японознавство своєю професією. Вивчаючи японську мову, самобутню японську культуру та традиції, вони вже зараз стають тими незримими мостами дружби, які поєднують наші країни та ще більше зближують Україну та Японію», – зазначив Олександр Турунцев.

Президент Університету Акіта Йошіхіро МІНАМІЯ відзначив, що для нього велика честь взяти участь у церемонії підписання Угоди про академічну співпрацю та Меморандуму про взаєморозуміння та обмін студентами між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Акіта. Він заявив, що «Університет Грінченка має тривалу історію дослідження японської мови та є єдиним закладом в Україні, який готує вчителів японської мови та присуджує професійні кваліфікації». Він також висловив сподівання, що обмін студентами та дослідниками буде розширюватися, а співпраця між Університетом Грінченка та Університетом Акіта буде зміцнюватися.

Перспективи розвитку

В урочистих заходах з нагоди започаткування дружніх відносин між Київським столичним університетом імені Бориса Грінченка та Університетом Акіта взяла участь також Анастасія Головня, студентка 3-го курсу Факультету східних мов Університету Грінченка, яка зараз навчається в Університеті Акіта за програмою академічної мобільності. Під час виступу Анастасія поділилася своїми враженнями від навчання в Університеті Акіта.

Наостанок учасники зустрічі домовилися, що співробітництво між університетами надалі буде охоплювати не лише обмін студентами та дослідниками, а також сприятиме обміну академічними публікаціями та науковою інформацією, проведенню та участі у спільних наукових заходах, конференціях, круглих столах, наукових дискусіях. Також буде сприяти проведенню спільних наукових досліджень та виданню спільних наукових публікацій.

Вдячність партнерам

Ми висловлюємо щиру вдячність Посольству України в Японії за їхню невтомну працю та підтримку у розвитку українсько-японських відносин в освітній сфері. Особлива подяка Надзвичайному та Повноважному Послу України в Японії Сергію Корсунському та секретарю Посольства Інні Ільїній за їхню допомогу та сприяння у встановленні цього важливого партнерства.

Переваги нового партнерства

Це партнерство відкриває нові горизонти для співпраці між нашими навчальними закладами, а також створює більше можливостей для студентів та викладачів обох університетів. Ось деякі з основних переваг цього співробітництва:

  1. Спільні проєкти та заходи: Плануються численні академічні та культурні заходи, обміни досвідом та знаннями, що сприятимуть взаємному збагаченню і розширенню горизонтів наших студентів та викладачів.

  2. Можливості для студентів: Студенти матимуть доступ до програм академічної мобільності, що дозволить їм навчатись в Японії, вивчати культуру, мову та отримувати нові знання безпосередньо від японських викладачів та науковців.

  3. Професійний розвиток викладачів: Викладачі отримають можливість проводити спільні дослідження, брати участь у конференціях та семінарах, підвищуючи свій професійний рівень та обмінюючись досвідом з японськими колегами.

Перспективи розвитку

Ми впевнені, що співпраця з Університетом Акіта сприятиме підвищенню якості освіти, розширенню наукових досліджень та розвитку міжкультурного діалогу. Це партнерство є значущим кроком на шляху до міжнародної інтеграції та підвищення конкурентоспроможності нашого Університету на світовій арені.

Ще раз дякуємо всім, хто доклав зусиль до реалізації цього проєкту, і сподіваємось на плідну та довготривалу співпрацю з нашими новими японськими партнерами!

SDG 04 minSDG 17 min

 

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура