Конференція "AG CHINA WORK GROUP"

З 31 травня по 2 червня 2024 року, канд.філол. наук, доцент кафедри китайської мови і перекладу Факультету східних мов Кравченко Одарка Олександрівна взяла участь у щорічній конференції “AG CHINA WORK GROUP” (Мюнхен, Німеччина), на якій блискуче представила кафедру, виступивши з доповіддю на тему : «Features of managing the educational process and modern strategies of teaching the Chinese language during the first degree of higher education», з приводу чого колектив Факультету висловлює найтепліші та найщиріші вітання!

Конференція проходила в університеті Людвіга Максиміліана на базі Інституту китаєзнавства та східноазійських досліджень. Варто зазначити, що «AG» - це німецькомовне скорочення від  «Arbeitsgemeinschaft», тобто, «робоча група». Саме під такою назвою у 1992 році було створено спільноту молодих науковців з німецькомовної  сфери, метою якої стало розповсюдження різновекторних китаєзнавчих досліджень, подальший обмін науковими думками у царині університетського викладання синологів з усіх куточків світу.

Унікальність формату конференції полягає в тому, що вона збирає науковців з різних галузей синології, створюючи, таким чином, безпрецедентну синергію різноманітних наукових розвідок. Цьогоріч у рамках конференції взяли участь молоді дослідники з різних університетів Європи, наукові напрацювання яких були репрезентовані, передусім, такими напрямками китаєзнавчих досліджень, як-от: «історія», «філософія», «археологія», «культурологія», «філологія, методика викладання мови», «соціальні науки» тощо.

Участь у міжнародних конференціях високого рівня є критично важливою для нашого Факультету з кількох причин. Перш за все, вона відкриває нові горизонти, надає можливість обміну знаннями та зміцнює наші академічні та професійні зв'язки на глобальному рівні.

 Міжнародні конференції надають платформу для представлення наших досліджень світовій науковій спільноті. Це дозволяє отримати зворотний зв'язок від провідних експертів у відповідних галузях, що сприяє покращенню та вдосконаленню наших наукових робіт. Крім того, експерти після блискавичного виступу пані Одарки відзначили інноваційний підхід до вирішення наукових і навчальних завдань в Університеті Грінченка. Це демонструє нашу здатність бути частиною глобальної наукової спільноти та підтверджує високий рівень дослідницької діяльності.

У ході конференції, представниця Факультету отримала також можливість підвищити свій професійний рівень, дізнаючись про новітні досягнення університетів закордону та поділилася досвідом з колегами вдома.Це сприяє нашому особистісному зростанню та професійному розвитку, що, своєю чергою, позитивно впливає на якість освіти на факультеті.

 Активна участь у міжнародних конференціях сприяє інтернаціоналізації нашого освітнього процесу. Це дозволяє впроваджувати у навчальні програми передовий світовий досвід, що робить освіту більш конкурентоспроможною та відповідною сучасним вимогам.

Отже, участь у міжнародних конференціях високого рівня є стратегічно важливим кроком для нашого Факультету. Вона сприяє не лише розвитку наукової діяльності, але й підвищенню якості освіти та зміцненню наших позицій на міжнародній арені.

Ще раз висловлюємо глибоку подяку Одарці Олександрівні та пишаємось гідним представленням кафедри, Факультету, та бажаємо подальшої наснаги в реалізації наступних наукових проєктів!

SDG 17 minSDG 04 min

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура