ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРО КОРЕЙСЬКУ ВІЙНУ УКЛАЛА ПОЧАТОК НОВОМУ ПАРТНЕРСТВУ

верхівка
 
Участь у заході взяли відомі дослідники та експерти закладів вищої освіти міста Києва, представники Асоціації корейців України, а також студенти-грінченківці – майбутні фахівці зі східних мов, міжнародних відносин, економіки та журналістики.
«Практики країн, які в своїй історії пережили свої трагедії є дуже цінними для нас, українців. Особливо досвід тих країн, яким довелося виборювати свою свободу, незалежність і демократичні цінності. Підтримка Республіки Корея надзвичайно важлива для нас. Дякуємо, що завдяки цій підтримці ми переконані в нашій Перемозі», - зазначила голова Вченої ради Університету Наталія Віннікова, відкриваючи захід.
Під час обговорення лекції учасниками заходу було піднято чимало актуальних важливих питань, зокрема, чи можна назвати Корейську війну завершеною, який має вплив протистояння КНДР та Республіки Корея на події в Україні, якою буде підтримка Республіки Корея у повоєнній відбудові України?
На завершення заходу учасники відкритої лекції зробили колективне фото із професором Кан Ден Сіком та представниками Посольства Республіки Корея в Україні.
 
Крім того, зустріч з представниками Посольства Республіки Корея знаменувала початок нового партнерства для нашого Університету. 
 
Своєю чергою, у рамках програми заходу, сторони представляли: представники Посольства Республіки Корея в Україні серед яких Радник посольства пан Джан Хан Хо, консул пан О Сен Джон та Директор корейського освітнього центру в Україні пан Чонг Чханг Юн. Університет Грінченка на зустрічі з високоповажними гостями представляли – проректор, голова комісії з реорганізації Олександр Турунцев, голова Вченої ради Університету Наталія Віннікова, декан Факультету східних мов Іван Семеніст.
 
На початку візиту до Університету Грінченка представники посольства Республіки Корея відвідали мистецьку Галерею імені Віктора Огнев’юка, де ознайомилися із фотовиставкою «Незламні. Мистецтво під час війни», познайомилися із матеріально-технічною базою Університету та навчальними аудиторіями Факультету східних мов.
 
Під час офіційної зустрічі Олександр Турунцев наголосив, що Київський університет імені Бориса Грінченка готовий всебічно сприяти розвиткові кореєзнавчих студій та підготовці майбутніх вчителів корейської мови. Крім того, Університет Грінченка готовий стати майданчиком і місцем для проведення широкого спектру заходів спільно із Посольством Республіки Корея в Україні.
Голова Вченої ради Університету, проректор з наукової роботи Наталія Віннікова підкреслила широкі перспективи співпраці Київського університету імені Бориса Грінченка з закладами вищої освіти Республіки Корея та необхідність започаткування програм академічної мобільності, залучення носіїв корейської мови до освітнього процесу. У свою чергу, представники Посольства Республіки Корея в України підтвердили намір всебічно сприяти налагодженню освітньо-наукової співпраці із провідними корейськими університетами.
На завершення зустрічі із представниками Посольства Олександр Турунцев подарував високоповажним гостям подарунок на згадку про відвідання Університету.
 
 
  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура