Візит Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Й. В. Мацуда Кунінорі до Університету Грінченка

🇺🇦 🇯🇵16 червня 2023 року до Київського університету імені Бориса Грінченка завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Його Високоповажність пан Мацуда Кунінорі, міністр-радник, заступник керівника місії пан Ііджіма Ясумаса, перший секретар Уджіхара Такаакі. Університет Грінченка на зустрічі з високоповажними гостями представляли – проректор, голова комісії з реорганізації Олександр Турунцев, голова Вченої ради Університету Наталія Віннікова, декан Факультету права і міжнародних відносин Микола Кулініч, декан Факультету східних мов Іван Семеніст.
Posol01.JPG
На початку зустрічі Його Високоповажність пан Мацуда Кунінорі та представники посольства Японії в Україні відвідали мистецьку Галерею імені Віктора Огнев’юка, де ознайомилися із фотовиставкою, присвяченою японознавчим студіям в Університеті Грінченка та візиту мера Кіото – почесного професора Університету пана Дайскаку Кадокава.
Декан Факультету образотворчого мистецтва та дизайну Університету Остап Ковальчук продемонстрував тематичні картини, створені студентами-грінченківцями.
Posol05.JPG
Під час офіційної зустрічі Олександр Турунцев подякував пану Послу за підтримку Японією України та підкреслив, що японознавчі традиції в Київського університету імені Бориса Грінченка мають тривалу історію, а японська мова викладається в Університеті з 1997 року.
Наразі Університет Грінченка є одним із небагатьох українських університетів, де здійснюється підготовка фахівців-японознавців на бакалаврському та магістерському рівнях освіти, а також єдиний заклад вищої освіти України, який присвоює професійну кваліфікацію «вчитель японської мови». Крім того, професори Університету відзначені однією з найвищих нагород Японії – Орденом Вранішнього Сонця Імператора ЯпоніїМикола Кулініч (2016 р.) та Володимир Резаненко (2017 р.). Олександр Турунцев наголосив, що сьогодні японську мову в Університеті Грінченка вивчають понад 120 здобувачів вищої освіти, а станом на червень 2023 року 25 студентів-грінченківців перебувають на стажуванні в дев’яти закладах вищої освіти Японії: як в університетах-партнерах (Університет Тойо, Університет Ріцуменйкан, Університет Яманаші, Університет Ямагата), так і в інших ЗВО Японії: Університет Хірошіма, Університет Нагасакі, Університет Мейдзі, Університет Акіта, Міжнародний університет Хігаші Ніппон.
Олександр Турунцев зазначив, що Університет Грінченка готовий стати майданчиком і місцем для проведення широкого спектру заходів на японознавчу тематику та продовжуватиме сприяти розвитку українсько-японських відносин і популяризувати японознавчі студії в Україні.
У ході спілкування представників Університету із делегацією Посольства Японії на чолі із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні паном Мацуда Кунінорі було відзначено важливість ініціативи Київського університету імені Бориса Грінченка щодо започаткування нової та унікальної для України міждисциплінарної освітньої програми, яка забезпечуватиме підготовку спеціалістів-міжнародників, дипломатів зі знанням японської мови, необхідність залучення носіїв мови до викладання японської мови в Університеті Грінченка, розширення співпраці із закладами вищої освіти та науково-дослідними установами Японії.
Важливою частиною візиту високих гостей до Університету стало відкриття аудиторії Кіото – майбутнього Центру японської мови і культури. З нагоди відкриття аудиторії Посольством Японії в Україні Київському університету імені Бориса Грінченка були подаровані підручники, посібники та інші навчальні матеріали.
Posol11.JPG
Його Високоповажність Мацуда Кунінорі також зустрівся зі студентами-грінченківцями – майбутніми фахівціями – японознавцями, журналістами, з міжнародних відносин, економістами. Попри те, що через повітряну тривогу зустріч зі студентами проходила в укритті навчального корпусу, здобувачі вищої освіти мали можливість дізнатися від пана Посла його бачення українсько-японських відносин, про його дипломатичний досвід, а також поставити запитання очільнику дипломатичної місії Японії в Україні – країни, яка у важкі дні збройної агресії російської федерації стоїть пліч-о-пліч із українським народом.
Під час зустрічі зі студентами Університету Грінченка пан Посол зачитав офіційний лист мера Кіото – почесного професора Університету пана Дайсаку Кадокава на адресу Київського університету імені Бориса Грінченка з нагоди відкриття аудиторії Кіото. Зустріч із високоповажними гостями завершилася колективним фото.
  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура