Діалог Культур: Україна - Схід - Захід (лінгвокультурологічні паралелі)

 

    02 березня 2018 року Науковим товариством Інституту філології  був проведений науковий семінар-презентація “Діалог Культур: Україна - Схід - Захід (лінгвокультурологічні паралелі)", приурочений до Дня Інституту філології. У ході заходу студентами різних філологій були продемостровані дослідження компаративного характеру, в яких порівнювалися різні мовні та культурологічні аспекти країн Заходу та Сходу.
    Так, Шулянська Ольга (студентка 3 курсу, переклад) порівнювала лінгвістичні особливості шкіл Токіо та Лос-Анджелеса (науковий керівник викл. Федорова А.О.). Дослідження студентки було інформативним та грунтовним. 
    Самойленко Анастасія (студентка 1 курсу, французька філологія) вишуканою французькою мовою провела презентацію української та французької кухні (науковий керівник викл. Лягіна І.А.). Відео та фото у презентації неабияк розігнало апетит! 
    Сабіна Асадова та Левченко Катерина (студентки 1 курсу, китайська філологія) дебютували в заході Наукового товариства дослідженням способу життя студентів Китаю та України з презентацією “Studentus звичайний: китайський та український підвиди” (науковий керівник викл. Гілевич А.В.). Учасники заходу після виступу дівчат майже одноголосно погодили, що щасливі бути студентами України.
    Своїми роздумами про духовність у бойових мистецтвах поділилася Євгенія Толстокорова ( студентка 3 курсу, англійська філологія). Невимушеність бесіди Жені, її світоглядна позиція вразили всіх учасників заходу, а порівняння України і Японії через бойові мистецтва вдалося на славу.
    Нікого не залишила байдужим доповідь Надбережної Людмили (студентка 1 курсу, японська філологія) про розкоші та злидні сучасних технологій в Японії та Україні. Так, учасники дізналися про передові розробки японців, а також були подивовані, що й українські дослідники теж можуть презентувати цікаві новинки у світі новітніх розробок.
    Ще однією цікавою доповіддю була презентація Кузьменко Ксенії (студентка 3 курсу, переклад) під назвою "Ділові переговори та культурна різниця у країнах сходу та заходу", де було презентовано різницю у проведенні переговорів між діловими людьми країнами сходу та заходу.
    В завершенні урочистого семінару, учасники висловилися про вдалість заходу та бажання творити науку у стінах нашої alma mater і надалі.
12345678910

 

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура