Візит його Високоповажності Мацуда Кунінорі

19 квітня 2024 року до Київського столичного університету імені Бориса Грінченка завітав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Його Високоповажність пан Мацуда Кунінорі.

«Пан Мацуда вже вдруге в нашому Університеті і ми з упевненістю можемо стверджувати про нашу міцну співпрацю, як на рівні держави між Україною та Японією, так і на рівні Університету і Посольства Японії в Україні» – зазначив в.о. ректора Університету Грінченка Олександр Турунцев, відкриваючи захід.

Факультет східних мов постійно плідно працює над підсиленням своїх позицій в освітньому середовищі. Заручення підтримкою дипломатичних установ країн, що вивчаються - одна з передових цілей. Результатом дружби та плідної взаємодії виступають численні гранти, які втілюються в оновленні бібліотеки, створенні оснащених цифровізованих сходознавчих центрів. 

Пан Посол Мацуда Кунінорі виступив з лекцією перед студентами-грінченківцями на тему: «Російсько-японська війна (1904-1905 рр.)». У своїй лекції пан Посол звернув особливу увагу на те, що саме допомогло Японії перемогти у війні з Російською імперією. Актуальність теми сьогоднішньої лекції зростає у контексті боротьби України за свободу та демократичні цінності у російсько-українській війні. 

Після лекції студенти мали змогу поставити питання пану Послу. Зокрема, студенти-японознавці змогли показати себе як молодих, але вже доволі обізнаних фахівців галузі, які мають визначні перспективи. Подібний досвід спілкування є надважливим задля формування всебічно розвинених особистостей з чітким розумінням тенденцій сьогоднення на міжнародній арені.

Після лекції відбулася церемонія нагородження Надзвичайного та Повноважного Посла України в Японії Мацуда Кунінорі медаллю Бориса Грінченка «За особистий внесок у розвиток Університету» та вручення символічного подарунку, створеного на Факультеті образотворчого мистецтва і дизайну – тарілки із зображенням князя Кия.

Крім того, під час заходу відбулися урочистості з нагоди передачі Посольством Японії в Україні книг в рамках проєкту «Read Japan Project». Університет Грінченка, єдиний з-поміж закладів вищої освіти України, був відзначений у рамках проєкту «Read Japan Project» та отримав грант на новітню японознавчу літературу від Nippon Foundation, про що згадувалося у попередніх дописах новинної стрічки.

Завершився захід музичним номером Тору Такеміцу «Ескіз дощового дерева», в якому присутні філософія та художні феномени японської культури, у виконанні доктора мистецтв, доцента кафедри інструментально-виконавської майстерності Факультету музичного мистецтва та хореографії Університету Станіслава Гумінюка.

SDG 17 minSDG 04 min

  • Головна
  • Інформація
  • Про Факультет
  • Ресурси
  • Структура